Kotleciarka - prasa do mięsa to urządzenie służące do rozgniatania kawałków mięsa na plastry o jednakowej grubości w zależności od zapotrzebowania. W doskonały sposób sprawdza się podczas przygotowania mięs do sprzedaży w marketach i dużych stoiskach mięsnych, pozwalając na wzbogacenie asortymentu oferowanych wyrobów mięsnych w postaci: - mięsa wołowego rozbitego na zrazy zawijane, bitki wołowe, befsztyk, - mięsa wieprzowego rozbitego na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe zawijane, steki, sznycle, - mięsa drobiowego rozbitego na Kotlet de Volaille i inne - przyprawionych porcji grillowych sporządzonych z różnych mięs rozduszonych na optymalne grubości. Wszystkie te wyroby można pakować na tackach foliowanych w zestawach rodzinnych po 3,4 i więcej porcji. Wydajność kotleciarki pozwala na przygotowanie dużej ilości porcji ok. 800 kawałków mięsa w ciągu godziny. Kotleciarka pozwala na zachowanie wagi i świeżości zgniatanego mięsa. Możliwość płynnej regulacji grubości zgniatanego mięsa w zakresie 0,5 do 30 mm.
Dane techniczne :
- DŁUGOŚĆ: 600 mm
- SZEROKOŚĆ: 450 mm
- WYSOKOŚĆ: 700 mm
- MOC CAŁKOWITA: 1.5 kW
- NAPIĘCIE: 400 V
- MATERIAŁ: stal nierdzewna
- ZASILANIE: elektryczne
|
|
|
Ostatnia Aktualizacja |
|